v.39 – Orientering

Den här veckan och nästa vecka har vi orientering på idrotten. Jag vill påminna om att vi är ute fram till v.42, så det är viktigt att alla elever har kläder efter väder med sig, ombyte och handduk! Förra veckan var vi och simmade och många av våra elever är väldigt duktiga och envisa med att de vill kunna simma. Jag har skickat brev till mentorerna där jag vädjar om att anmäla ert barn till simskola om man vet med sig att det inte kan simma. Målen för årskurs 6 är att kunna simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim, utan att stanna och vila. Om man inte klarar detta så blir man inte godkänd i ämnet idrott och hälsa.

LGR-11 ”Att orientera i den närliggande natur- och utemiljön med hjälp av kartor. Kartors uppbyggnad och symboler”

vi arbetar med skolgårdskartor på lågstadiet och områdeskartor för mellanstadiet. Begrepp som vi arbetar mycket med är att passa kartan, och de olika kartecknen, samt kartans färger. Vi har jobbat två och två där den ena har fått sätta ut kontroll, oh märka ut på kartan.  i form av en kon, och kamraten ska orientera sig fram till var konen är.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *